Boek 'Grijze goesting'

Boek 'Grijze goesting'

Grijze goesting

Ouderen veranderen niet in aseksuelen zodra ze naar een woonzorgcentrum verhuizen. ‘Grijze goesting’? Wees er maar zeker van dat ze bestaat. Zorgbedrijf Antwerpen schreef er een gelijknamig boek over. “Tijd dat we dat taboe doorbreken”, klinkt het.

Een mens verandert niet fundamenteel met ouder worden – ook niet wanneer het over intimiteit gaat. Misschien wel in zijn ‘doen’, dat beperkter wordt, maar zeker niet in zijn ‘zijn’. Het verlangen blijft. Evenals de huidhonger, het genieten van samenzijn, van aanraking, het rouwen om verlies, de opwinding om een weerzien, de verleiding.

Met Grijze Goesting wil Zorgbedrijf Antwerpen dan ook een lans breken om de thema’s van liefde, intimiteit en seksualiteit onder senioren bespreekbaar te maken. Ontroerende, pittige, grappige en eerlijke verhalen van singles en (nieuwe) koppels, van hetero’s, holebi’s en transgenders, van oudere en jongere ouderen, met of zonder beperking, thuis, in het ziekenhuis of in woonzorgcentra: ze doen een boekje open over hun intieme leven. Hun onthullende getuigenissen, ondersteund door experten uit het werkveld en prachtige illustraties en foto’s, doorbreken het taboe rond senioren en intimiteit.

Je kan het boek hier inkijken en bestellen.

Toegevoegd op 2 november 2018