Alle informatie over gezondheidsapps op één website

Alle informatie over gezondheidsapps op één website

Mobile health

Wil je meer weten over het gebruik van apps in de zorg? Dan kan je binnenkort terecht op www.mhealthbelgium.be. Er bestaan vandaag al heel veel digitale toepassingen in de gezondheidszorg, en hun aantal neemt nog zeer sterk toe. Met behulp van deze toepassingen krijg je als patiënt een beter inzicht in je gezondheidstoestand. Je kan ook snel en eenvoudig relevante gegevens delen met je zorgverleners.

Maggie De Block, minister van Volksgezondheid: “Apps en andere mobiele toepassingen kunnen een meerwaarde betekenen in de gezondheidszorg, maar voor patiënten en zorgverleners is het niet altijd eenvoudig om te bepalen in hoeverre ze nuttig en betrouwbaar zijn. Met ons validatiesysteem brengen we daar verandering in. Op deze website zullen burgers alle apps kunnen terugvinden die een stempel kregen van de overheid.”

Waarvoor staat Mobile Health Belgium?

Mobile health, kortweg m-health, is het slim gebruik van digitale toepassingen in de gezondheidszorg. Met behulp van mobiele toepassingen kunnen patiënten en hun omgeving gegevens rond gezondheid en welzijn snel en eenvoudig verzamelen, visualiseren en delen met hun zorgverleners, en vice versa. Zorgverleners krijgen zo een preciezer beeld van de gezondheidstoestand van hun patiënten, en patiënten beschikken op hun beurt over een instrument om de regie van hun gezondheid mee in eigen handen te nemen.

Website in ontwikkeling

Vandaag kunnen mensen al terecht op www.mhealthbelgium.be voor meer uitleg over het beleid rond mobile health in België. Ook de presentaties van de 24 pilootprojecten die vorig jaar liepen zijn er terug te vinden.

Pilootprojecten binnen de thema’s:

  • Beroerte
  • Diabetes
  • Chronische pijn
  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Cardiovasculaire aandoeningen
  • Combinatie van bovenstaande domeinen
  • COPD, slaapapneu, oncologie
Toegevoegd op 21 September 2018