‘Actief@Thuis’ helpt ouderen, familieleden en mantelzorgers te bewegen

‘Actief@Thuis’ helpt ouderen, familieleden en mantelzorgers te bewegen

pompen tegen de muur

Fysiek actief blijven zorgt voor een beter gevoel, ontspanning, een betere geheugenwerking én een grotere zelfstandigheid. Dat is nu, meer dan ooit, belangrijk. De Arteveldehogeschool wil oudere en kwetsbare mensen helpen om actief te blijven. Want door de coronamaatregelen kunnen we niet meer zo gemakkelijk naar buiten en kunnen we geen begeleiding regelen. De onderzoekers bieden praktische tips en tricks, oefeningen en advies aan voor ouderen, mantelzorgers of niet-professionele begeleiders.

Voor ouderen, hun familie en mantelzorgers

De coronacrisis maakt dat professionele begeleiding moeilijk te organiseren is of zelfs niet mag. Daarom maakte de Arteveldehogeschool een oefenboekje voor ouderen. Daarmee kunnen ouderen gedurende zes weken zelfstandig aan de slag. Daarnaast maakten zij ook een boekje met adviezen voor de familie of de mantelzorger om ouderen te begeleiden.

Inspirerende filmpjes kunnen je op weg helpen om de oefeningen juist uit te voeren. En om alles nog makkelijker te maken, is er ook een weekplanner die de oudere kan ondersteunen in het volhouden van de oefeningen.

Hoe werkt het? 

Surf naar www.actief-thuis.be/actief-uw-kot en START!
Bij vragen kan je contact opnemen met Patricia Devriendt via
patricia.devriendt@arteveldehs.be.

Toegevoegd op 23 april 2020