Neos breekt uit en verzet zich tegen uitsluiting

Neos breekt uit en verzet zich tegen uitsluiting

Neos met een hart

Neos, het Netwerk van Ondernemende Senioren trekt met haar leden naar Museum dr. Guislain, het museum van de geschiedenis van de psychiatrie, en ontwikkelde er zelf een uniek zoek- en ontsnappingsspel. ‘NEOS BREEKT UIT’ is een museumbezoek met een extra spannende uitdaging maar vooral ook een statement van verzet tegen de uitsluiting van mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid.

“Als ouderen willen wij ook niet aan de kant geschoven worden. Wij willen mogen meetellen. Van taboes en stereotype beeldvorming over ouderen of over mensen met welke beperking dan ook willen we ons bevrijden. Senioren maken deel uit van de superdiverse samenleving en willen er actief en positief toe bijdragen” stellen de Neos-leden.

Nieuw campagne

Met de lancering van ‘Neos breekt uit’ trapt Neos een twee jaar durende solidaire campagne af:Neos met een hart’. Daarmee richten ze zich op mensen in armoede, mensen met een beperking en psychische kwetsbaarheid, en op vluchtelingen en migratie. Daarbij staat het engagement van ouderen en hun warmhartige acties en bijdragen aan een superdiverse samenleving centraal.

Meer informatie

Ontdek hier meer Neos met een Hart.

Toegevoegd op 21 September 2018