Boek ‘De tijd dringt': Brieven van Grootouders voor het Klimaat

Boek ‘De tijd dringt': Brieven van Grootouders voor het Klimaat

de tijd dringt

De ouderenvereniging 'Grootouders voor het klimaat' bracht een nieuw boek uit. In 'De tijd dringt' schrijven 69 ambassadeurs van Grootouders voor het Klimaat en actieve grootouders hun bedenkingen en gevoelens over de klimaatcrisis op papier.

69 brieven over de klimaatcrisis

Sommigen schrijven een tedere brief aan hun kleinkinderen. Anderen richten zich tot volwassenen die het voor het zeggen hebben in de wereld — of zelfs tot Karl Marx of de filosoof Spinoza.

"Tenslotte probeert iedereen ermee om te gaan, iedereen voelt de stappen die de samenleving zet om er iets aan te doen, te weinig, te traag, te moeizaam en te hoognodig", klinkt het bij de vereniging. "We hopen dat eruit mag blijken hoe de Groot­ouders aan­kijken tegen de immense opdracht waar de hele mensheid onaf­wend­baar voor staat. Hoe boeiend, veelzijdig en onver­mijde­lijk die opgave is. Dat er hoop is dat we erin slagen onze wereld aan te passen om de grootste risico’s af te wenden voor wie hier leeft, of elders, of later. Dat de soli­dari­teit groeit tussen hen, tussen ons."

Meer weten?

Lees meer over het boek op de website van de Grootouders voor het Klimaat.

Of koop het boek via deze website.

Toegevoegd op 30 March 2023