Betrek mensen in kwetsbare situaties meer bij je werking met BurgersAanZet

Betrek mensen in kwetsbare situaties meer bij je werking met BurgersAanZet

burgersaanzet

Wil je als vereniging meer mensen in kwetsbare situaties laten aansluiten bij je werking? Vind je het moeilijk om te beslissen hoe je dat moet aanpakken? Dan brengt een gratis workshop van BurgersAanZet misschien wel soelaas.

Verbinden

BurgersAanZet (BAZ) is een samenwerkingsverband van vijf vrijwilligersorganisaties: ArmenTeKort vzw, Domo vzw, EK-c, LUS vzw en Magenta. Ze willen de expertise die ze in huis hebben over kracht- en netwerkgericht werken toegankelijk maken. Daarvoor vertrekken ze van initiatieven van mensen en vrijwillige betrokkenheid op elkaar.

Het gaat om voor BAZ over kansen en mogelijkheden, talenten en interesses die bij alle mensen aanwezig zijn. Daarnaast willen ze mensen dichter bij elkaar brengen. Een belangrijke meerwaarde is bovendien dat ze kwetsbaarheid een plaats geven in het gewone samen leven en oplossingen vinden voor kwetsbare situaties.

Neem deel aan een workshop

Ben jij lid of bestuurslid van een vereniging? En wil je samen met anderen kritisch nadenken over je werking? Wil je bovendien mensen in kwetsbare situaties meer betrekken? Dan kan je een gratis workshop volgen van drie uur.

De workshop inspireert je over hoe je mensen in kwetsbare situaties kan betrekken in je vereniging of organisatie. Je krijgt ook de kans eigen vragen en kwesties te formuleren. Samen met anderen reflecteer je kritisch over je eigen werking. Je ontwikkelt samen nieuwe idee├źn, zoekt met de input van alle betrokkenen naar oplossingen en gaat naar huis met een eerste plan van aanpak om jouw uitdagingen aan te gaan.

Meer informatie

Wie meer wil weten over BurgersAanZet, kan terecht op de website.

Vragen? Neem contact op Emilie Van Daele via emilie.vandaele@burgersaanzet.be.

Toegevoegd op 4 februari 2022