Word vrijwilliger voor de Druglijn

Word vrijwilliger voor de Druglijn

Druglijn

Jaarlijks krijgt de DrugLijn 7 400 oproepen te verwerken via telefoon, skype, mail en chat. De DrugLijn is onderdeel van VAD (Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs) en geeft informatie en advies over alle vragen rondom alcohol, drugs, medicatie, gokken en gamen. Het is vooral de enthousiaste groep van vrijwilligers die zich hiervoor inzet. En die ploeg wordt versterkt!

De Druglijn richt zich in deze oproep onder andere naar actieve ouderen. Momenteel is dat al een groep vrijwilligers die een groot enthousiasme tonen.

Vrijwilliger, hoe en wat

Je inzetten als vrijwilliger is een prima manier om bij te leren, je talenten te ontplooien en nuttige ervaring op te doen. Het biedt boeiende sociale contacten. En het allerbelangrijkste: het geeft heel wat voldoening om mensen met zorgen en problemen online of via telefoon te helpen.

Wil je meer weten over het hoe en wat van vrijwilliger worden voor de Druglijn, klik dan hier.

Doe de luistertest

Om iemand goed te woord te kunnen staan, moet je goed kunnen luisteren en interpreteren. Naar wat er gezegd wordt, maar ook naar wat er niet gezegd wordt. Ben jij de geknipte vrijwilliger? Check jouw luistertalent en doe de test!

Stap 1: Spits je oren en luister

Weet je wie de test heeft ingesproken? En ontrafeld wat er zo bijzonder aan de spot is?

Zeker? Ok.
Niet zeker? Ook OK.

Stap 2: Check de oplossing

Bekijk de video en ontdek of je het bij het rechte eind hebt.

Stap 3: Geslaagd of niet?

Had je de oplossing gevonden? Dan ben jij de ideale vrijwilliger!

Niet geslaagd voor de test? Geen probleem. Aan luistervaardigheden kan je werken. Dus misschien word ook jij een geknipte vrijwilliger. We zijn alleszins hard op zoek om mensen om ons team van telefoon-, mail-, chat- en skypebeantwoorders te versterken.

Stel je kandidaat

Heb jij zin in dergelijke maatschappelijke uitdaging? Heb je een luisterend oor en een vlotte pen? En wil je je levenservaring inzetten? Stel je dan kandidaat door een mailtje te sturen naar druglijn@druglijn.be

 

 

Toegevoegd op 9 november 2018