Gezocht: 60-plussers met én zonder kinderen

Gezocht: 60-plussers met én zonder kinderen

onderzoek kinderen

Voor een doctoraatsonderzoek over de impact van het hebben van wel of geen kinderen op het welzijn, is onderzoeker aan de VUB Hannelore Stegen op zoek naar 60-plussers. Want voor ouderen zijn kinderen vaak een belangrijke schakel in hun sociale netwerk.

Hannelore brengt in kaart in welke mate 60-plussers welzijnsgevoelens ervaren en wat de mogelijke rol van het hebben van kinderen daarin is. Ook andere factoren die deze gevoelens kunnen beïnvloeden – zoals kwantiteit en kwaliteit van sociale contacten, burgerlijke status en partnerstatus - worden bevraagd.

Deelnemen aan het onderzoek?

Wil je graag deelnemers aan het onderzoek? Je kan de survey hier invullen. Alle gegevens worden geanonimiseerd en vertrouwelijk behandeld.

Iedereen die 60-plus is, Nederlandstalig is en in een eigen woning woont in Vlaanderen of Brussel, kan deelnemen aan het onderzoek. Zowel 60-plussers met als 60-plussers zonder kinderen kunnen de survey invullen.

Vragen?

Heb je vragen over het onderzoek? Of wens je meer informatie? Neem dan contact op met Hannelore via mail of bel naar 0477 09 94 12.

Toegevoegd op 3 March 2023