Vraag nu je Hello Belgium Railpass aan

Vraag nu je Hello Belgium Railpass aan

hello belgium railpass

Elke inwoner van ons land ouder dan 12 jaar kan tot 30 september een gratis Hello Belgium Railpass krijgen. Met deze 12-treinritten-pass wil de federale regering de door corona zwaar geteisterde Belgische economie ondersteunen en het spoor als openbaar vervoer promoten. De railpass dient online aangevraagd te worden, maar de NMBS voorziet ook een speciaal telefoonnummer voor wie hulp kan gebruiken bij het invullen van het webformulier of geen online toegang heeft.

Twee trajecten per maand

Met de Hello Belgium Railpass kan je tussen 5 oktober en eind maart 2021 elke maand van twee gratis (enkele rit) treintrajecten in Belgiƫ genieten. Uiterlijk tot 30 september kan elke inwoner van dit land ouder dan 12 jaar (of die 12 jaar wordt tegen eind maart 2021) met zijn/haar rijksregisternummer online een Hello Belgium Railpass aanvragen. De papieren pass wordt vervolgens met de post verstuurd naar het adres vermeld in het rijksregister.

Vraag nu je pass aan op de website van de NMBS.

Speciaal telefoonnummer

Om een massale toeloop te vermijden tijdens de huidige coronacrisis, is het niet mogelijk om de pass aan een stationsloket aan te vragen. De NMBS wil er echter alles aan doen opdat iedereen de kans krijgt om er de komende maanden op uit te trekken met deze railpass. Aangezien niet iedereen vertrouwd is met online toepassingen of over online toegang beschikt, is er een speciaal telefoonnummer voor wie hulp nodig heeft om de railpass aan te vragen.

Vraag je liever je railpass aan via telefoon? Of heb je hulp nodig bij het online invullen? Bel naar 02 300 15 15.

Meer informatie

Alle details over de Hello Belgium Railpass en zijn gebruiksvoorwaarden vind je terug op https://hello-belgium.be of door te bellen naar 02 300 15 15.

Toegevoegd op 4 September 2020