Meetstoel meet kwaliteit Brusselse voetpaden

Meetstoel meet kwaliteit Brusselse voetpaden

Meetstoel

Stappen is in Brussel verplaatsingsmiddel nummer 1. Maar liefst een derde van de verplaatsingen in Brussel gebeurt te voet. Veilige en comfortabele stoepen zijn cruciaal in de stad. Daarom werd door Brussel Mobiliteit en het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) een nieuw meettoestel ontwikkeld in de vorm van een rolstoel.

3 criteria

De meetstoel, een rolstoel met allerlei meetinstrumenten, moet het comfort van voetgangers in Brussel helpen verbeteren. Met deze rolstoel kan de kwaliteit van voetpaden objectief gemeten worden. Er zijn drie belangrijke criteria: voetgangersvoorzieningen mogen niet hobbelig, hellend en/of glad zijn.

Betere voetpaden voor iedereen

Inzetten op de kwaliteit van stoepen, dat komt iedereen ten goede. In het bijzonder worden mensen met een beperkte mobiliteit erbij geholpen, waaronder ouderen en mensen in een rolstoel. Maar ook (groot)ouders met kinderwagens, bijvoorbeeld.

Alle resultaten zullen opgenomen worden in een centrale databank. Het nieuwe document is bedoeld voor overheden die openbare ruimtes willen heraanleggen en moet ontwerpers de weg naar een goede stoep tonen. 

Toegevoegd op 30 juli 2020