De Lijn en NMBS verhogen tarieven

De Lijn en NMBS verhogen tarieven

Openbaar vervoer

Op 1 februari 2019 gaan bepaalde tarieven van De Lijn en NMBS omhoog. Kijk daarom goed welk biljet of abonnement voor jou het voordeligst is.

De Lijn

Bij De Lijn stijgt zowel de prijs voor abonnementen als het sms-ticket. Het sms-ticket, dat een uur geldig is, zal 2,25 euro kosten, 10 cent meer dan nu. Een sms-dagpas zal 7,15 euro kosten, of 1 euro meer dan nu. Voor het m-ticket, dat je via de De Lijn-app koopt, zijn er geen wijzigingen. Ook voor de 10-rittenkaart en een groepsbiljet (+ 10 personen) blijven de prijzen dezelfde.

Een Omnipas 65+ en een abonnement ‘verhoogde tegemoetkoming’ kosten nu 54 euro in plaats van 53 euro. Heb je een gewaarborgd inkomen voor bejaarden of een inkomensgarantie voor ouderen? Dan betaal je nu 44 euro voor een jaarabonnement in plaats van 43 euro.

De NMBS

Bij de NMBS worden treinreizen gemiddeld 0,69% duurder. Voornamelijk de abonnementen stijgen in prijs en ook de Rail Pass wordt 7,8 procent duurder en zal vanaf februari 83 euro voor tien ritten kosten in plaats van 77 euro.

Een seniorenbiljet kost voortaan 6,80 euro.

Meer informatie

Meer informatie over de tarieven van De Lijn voor ouderen.

Meer informatie over de tarieven van de NMBS voor ouderen.

Toegevoegd op 1 februari 2019