Nieuwe campagne zet digibanken in de kijker

Nieuwe campagne zet digibanken in de kijker

Campagne digipunt

Onze wereld digitaliseert. Om het risico op digitale uitsluiting tegen te gaan, werden er 54 digibanken - verspreid over 220 Vlaamse en Brusselse gemeenten – in het leven geroepen. Daar kunnen mensen met digitale vragen terecht. Aan de hand van een communicatiecampagne wil de overheid de diensten van de digibanken in de kijker zetten.

In een digibank kunnen mensen gratis terecht met hun digitale vragen. De communicatiecampagne ‘Nu kan ik online veel meer’ zet alle diensten van digibanken graag in de kijker.

Wat betekent de digibank voor ouderen?

Benieuwd wat zo’n digibank voor ouderen kan betekenen? Neem dan een kijkje op de digibanken-website. Je vindt daar een overzicht van alle digibanken-locaties, en ook van lokale initiatieven zoals digicafés en digidokters. En in sommige digibanken is er bijvoorbeeld ook een uitleendienst voor laptops en schermen, een hersteldienst voor toestellen of een inzamelpunt om oude toestellen te recycleren.

Dag van de digibank op 3 juni

Op 3 juni - de Dag van de digibank - openen de digibanken hun deuren extra wijd, om iedereen kennis te laten maken met het aanbod en werking van digibanken.

Wat kan je doen als organisatie?

Organisaties kunnen mensen de weg te wijzen naar digibanken en -punten in Vlaanderen. Dat kan door de campagne mee te verspreiden. Hier vind je al het promomateriaal terug. Met vragen over de website of communicatiecampagne kan je contact opnemen via digibanken@vlaanderen.be.

Toegevoegd op 22 mei 2023