Organiseer een workshop 'Rij Vaardig'

Organiseer een workshop 'Rij Vaardig'

Rij vaardig

De rijvaardigheden van oudere bestuurders staan wel eens ter discussie. Ook veel ouderen geven aan dat ze zich onzeker voelen in het verkeer. Daarom biedt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde nu een workshop rijvaardigheid aan. Tijdens de workshop ontdek je hoe je een vaardige én veilige bestuurder kan blijven. Je gaat samen met een begeleider de weg op en tijdens de rit krijg je tips om je rijvaardigheid te verbeteren.

Het programma

Tijdens deze praktijkworkshop gaan de deelnemers in groepjes van 3 samen met een lesgever de weg op voor een rit van 2 uur in een lesauto, waarbij elke deelnemer ongeveer een halfuur aan het stuur zit. Tijdens en na de rit krijgen ze feedback en persoonlijk rijstijladvies van de rijlesgever. Het gaat uitdrukkelijk niet om een rijexamen of test, maar om een feedbackrit waarmee de deelnemer tips krijgt om zijn rijvaardigheid te verbeteren.

Voor wie

De praktijkworkshop richt zich voornamelijk op oudere bestuurders, maar ook andere personen die zich meer zelfzeker willen voelen achter het stuur zijn welkom.

Praktisch

De workshop kan aangevraagd worden door organisaties zoals ouderenverenigingen of gemeentebesturen. Voor meer praktische informatie kan je terecht op de website van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

Twijfel je aan je rijgeschiktheid? Op de website www.magiknogrijden.be kan je jezelf testen en krijg je verder advies.

Toegevoegd op 20 December 2019