Grootouders voor het Klimaat valt in de prijzen

Grootouders voor het Klimaat valt in de prijzen

grootouders voor het klimaat

Grootouders voor het Klimaat is met haar campagne ‘Onze spaarcenten voor hun toekomst’ de winnaar van de Civil Society Prize 2021. Een prijs van het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC), een adviesorgaan voor de Europese instellingen. Met hun campagne willen de grootouders generatiegenoten, de overheid en de financiële sector aanzetten om de financiële middelen van 55-plussers voor duurzame bestemmingen in te zetten.

Aanpakken van de klimaatcrisis

Grootouders voor het Klimaat pleit er met de campagne ‘Onze spaarcenten voor hun toekomst’ voor om het spaargeld van 55-plussers in bank- en verzekeringsproducten en in pensioenfondsen te bestemmen voor duurzame projecten. De vzw wil op die manier de klimaatcrisis aanpakken. De campagne richt zich tot de 55-plussers, de financiële sector en de overheid. “De prijs is een grote aanmoediging voor onze werking en geeft ons extra energie om door te gaan met onze campagne”, klinkt het.

Morele en financiële steun

De bedoeling is dat Grootouders voor het Klimaat met het prijzengeld en de erkenning die ze nu krijgen, hun projecten kunnen opschalen en hun gemeenschap nog meer kunnen helpen. “Deze prijs is voor onze werking een belangrijke morele en financiële steun. Daardoor kunnen we nieuw materiaal en nieuwe acties ontwikkelen. We hopen dat hij ook een deur zal openen naar nieuwe samenwerkingen.”

De grootouders werden geselecteerd uit meer dan 50 inzendingen uit 24 landen van de Europese Unie. Ze eindigden als eerste van de vijf finalisten.

Verder lezen?

Wil je meer weten over de campagne en de prijs? Dat kan op de website van Grootouders voor het Klimaat.

Toegevoegd op 10 December 2021