De stem van ouderen in de gemeente. Ouderenraden in vraag en antwoord

De stem van ouderen in de gemeente. Ouderenraden in vraag en antwoord

De stem van ouderen

Nu de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug zijn, maken ook veel lokale ouderenraden werk van een nieuwe samenstelling en het zoeken naar nieuwe vrijwilligers. De Vlaamse Ouderenraad maakt een handige brochure die in vraag en antwoord meer informatie geeft over de ouderenraad.

Ben je geprikkeld om het verschil te maken en je te engageren voor je lokale ouderenraad? Lees dan zeker de brochure ‘De stem van ouderen in de gemeente. Ouderenraden in vraag en antwoord.’ die Vlaamse Ouderenraad · Lokaal samenstelde. Je ontdekt er antwoorden op vragen zoals: Waarom is een ouderenraad zo belangrijk? Hoe gaat hij te werk? Op welke manier verloopt inspraak in gemeenten? Wat zijn enkele nuttige tips? En waar vind je eventueel ondersteuning als lokale ouderenraad?

Verder komen heel wat inspirerende voorbeelden uit de praktijk aan bod.

De brochure is ook voor je ouderenraad, lokaal bestuur of ouderenvereniging een handig instrument om ouderen te informeren en te inspireren bij de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers. Gegarandeerd krijgen vele ouderenraden in de toekomst een frisse wind in de zeilen.

Vraag een brochure aan!

Je kan de brochure hier integraal downloaden. Een papieren versie wordt binnenkort verstuurd naar de voorzitters van de lokale ouderenraden, de lokale besturen en de ouderenverenigingen. Je kan ook een papieren versie aanvragen via 02 209 34 56 of lokaal@vlaamse-ouderenraad.be

Toegevoegd op 19 oktober 2018