Vlaamse Ouderenraad geeft 'De Inspecteur' de VRT diversiteitstrofee 2021

Vlaamse Ouderenraad geeft 'De Inspecteur' de VRT diversiteitstrofee 2021

diversiteitstrofee vrt

Elk jaar reikt VRT diversiteitstrofeën uit. In zes categorieën worden prijzen uitgereikt: Eén, Canvas, Ketnet, Informatie, Radio en Fictie. Naast GRIP vzw, de Vrouwenraad, Çavaria, het Minderhedenforum en het Netwerk tegen Armoede, is ook de Vlaamse Ouderenraad vertegenwoordigd in de jury. Wij bewaken de aanwezigheid en de beeldvorming van ouderen in de genomineerde programma’s. Die vonden we voornamelijk terug in het Radio 2 programma 'De Inspecteur', een van de gelukkige winnaars.

Programma's gaan bewust om met diversiteit

VRT zet jaarlijks een aantal programmamakers in de bloemetjes die bewust omgaan met geslacht, herkomst, seksuele identiteit, armoede, handicap en leeftijd in de beeldvorming en digitale toegankelijkheid.

GRIP vzw, de Vrouwenraad, Çavaria, het Minderhedenforum, de Vlaamse Ouderenraad en het Netwerk tegen Armoede staan mee in voor de keuze van de winnaars. De zes organisaties nemen ook deel aan het structureel Kernoverleg Diversiteit van de VRT.

De Inspecteur

In het Radio 2 programma 'De Inspecteur' is er aandacht voor alle leden uit de maatschappij, van ouderen tot personen met een beperking en mensen met een migratieachtergrond. Ze kunnen allemaal hun stem laten horen.

De jury apprecieert het enorm dat iedereen welkom is bij De Inspecteur. Ook de onderwerpen die er aan bod komen, zijn vaak zeer relevant voor ouderen.

Andere categorieën

Naast 'De Inspecteur (Radio), wonnen ook ‘Durf te Vragen’ (Eén), ‘Ontoerekeningsvatbaar’ (Canvas), ‘Tekens van Leven’ (Ketnet), ‘Karrewiet: Het jaar van Dylan’ (Informatie) en ‘Dertigers’ (fictie) een trofee.

Meer informatie

Lees het volledige persbericht en het juryrapport met alle winnaars op een rij op de website van VRT.

Toegevoegd op 2 april 2021