Ouderenweek 2018: Suzy helpt ouderen in de digitale wereld

Ouderenweek 2018: Suzy helpt ouderen in de digitale wereld

Suzy

Suzy (72) is voorzitter van de lokale ouderenraad in Blankenberge. Daarnaast is ze provinciaal verantwoordelijke van Seniornet in West-Vlaanderen. Met de lokale ouderenraad startte ze het Digi-Ateljee op in Blankenberge. Ze verzamelde en groep van 14 oudere vrijwilligers die goed mee zijn met het digitale en die zich willen engageren om andere ouderen iets bij te brengen: de digi-helpers.

Elke dag staan ze paraat in dienstencentrum De Bollaard en vrijdag in de bibliotheek om gratis digi-hulp aan te bieden. Iedereen kan er terecht met kleine en grotere problemen op laptop, pc, tablet of smartphone.

En elke week vinden er workshops plaats, telkens bestaande uit 4 lessen aan zeer democratische prijzen. In een gemeente zoals Blankenberge, waar 52% van de inwoners 60-plus is, is dit aanbod zeer welkom en betekenisvol. De deelnemers leren elke week nieuwe vaardigheden bij en kunnen beter mee in de digitale wereld. Van foto’s en filmpjes maken tot je financiën regelen. Elk onderwerp komt aan bod en alle deelnemers kunnen suggesties van thema’s doen.

De workshops zijn dan ook elk jaar meteen uitverkocht. In 2017 bereikten Suzy, ondervoorzitter Adelin en hun ploeg maar liefst 2600 ouderen! Suzy en Adelin maken echt het verschil voor de Blankenbergse ouderen.

Toegevoegd op 30 november 2018