Ouderenweek 2018: Plusbaasjes Chantal en Nicole

Ouderenweek 2018: Plusbaasjes Chantal en Nicole

Plusbaasjes

Chantal (71) en Nicole (75) leerden elkaar jaren geleden kennen in een professionele context. Ze zijn nu al enige tijd buurvrouwen en plusbaasjes van asielhond Ranis. Samen zorgen ze voor hem. Door wandelingen te maken met Ranis, ontmoetten de twee vrouwen ook andere mensen. Na verschillende praatjes leer je elkaar beter kennen en zo merkten Chantal en Nicole dat sommige mensen nood hadden aan iemand die af en toe even de zorg voor hun viervoeter kon ondersteunen. Ondertussen wandelen de dames dus met verschillende honden uit de buurt waarvan de baasjes moeilijker te been zijn of houden ze huisdieren gezelschap van mensen die even uit huis moeten.

Chantal is sinds enkele jaren bovendien mantelzorger van een 90-jarige buurvrouw die hulp nodig heeft. Ze doet bijvoorbeeld boodschappen voor haar, terwijl Ranis haar gezelschap houdt. 

Ze sluiten zich ook aan bij de opstartende organisatie AAP vzw, die het contact tussen mens en dier wil bevorderen. Ze brengen huisdiereigenaren in contact met mensen die een liefde hebben voor dieren, maar er niet dag in dag uit voor kunnen zorgen.

Al die contacten ontstonden uit eenzelfde liefde voor dieren. Chantal en Nicole hebben nu een sterk netwerk uitgebouwd in hun omgeving. De twee dames zijn ├ęcht actieve schakels in de buurt!

Ranis

Toegevoegd op 30 november 2018