Ouderenweek 2017: Afghaans borduurwerk in Borgerhout

Ouderenweek 2017: Afghaans borduurwerk in Borgerhout

Borgerhout

Elk jaar tijdens de Ouderenweek organiseert District Borgerhout een feest voor alle oudere bewoners. Deze keer ging dat gepaard met een toonmoment van de workshops die zij sinds juni 2017 konden volgen. Deze workshops, bovendien gegeven door ouderen, waren snel volzet. Het aanbod gaf deelnemers de kans om nieuwe technieken zoals borduren, zijdeschilderen, striptekenen, aquarel en beeldhouwen aan te leren én om nieuwe culturen te leren kennen.

Tijdens de workshop borduren ontdekten de deelnemers Afghaanse borduurtradities, en konden zij ook hun eigen technieken delen. In een gezellige omgeving leerden ze van elkaar. Kortom: een opstap om met elkaar in dialoog te gaan over hoe je woont, over je kinderen en nog zo veel meer.

Anna: “Het zorgt voor een erg persoonlijke ontmoeting die je minstens doet nadenken over tradities, zowel bij nieuwkomers, maar ook in je eigen leefomgeving.”

Initiatief van ouderen én culturele spelers

De ondervoorzitster van de lokale ouderenraad is geboeid door cultuur en probeert dat enthousiasme ook mee te geven aan anderen. Ze klopte aan bij de ouderenbeleidscoördinator die samen met haar naar de cultuurbeleidscoördinator stapte. En zo geschiedde: samen werken ze een divers workshopprogramma uit, gecombineerd met bezoekjes aan galeries.Ouderenbeleidscoördinator Kamal: “De workshops waren een groot succes. Ook onze schepen staat volledig achter het initiatief.”Tijdens het toonmoment zijn heel wat fiere ouderen te zien. Het District denkt er aan om ook volgend jaar workshops te organiseren zodat nog meer mensen kunnen kennismaken met culturen en culturele technieken.

Toegevoegd op 27 november 2017