Dagelijks voorleeskwartiertje op Eclips TV

Dagelijks voorleeskwartiertje op Eclips TV

Sanne leest

LINC vzw en Eclips TV slaan de handen in elkaar. Sinds vorige week kan je elke dag om 9.45 uur een nieuw verhaal horen, voorgelezen door Sanne van LINC vzw,  dat is een vormingsinstelling die enthousiast werkt rond Lezen, INformatie en Communicatie. Ze hopen hiermee verstrooiing te bieden tijdens de quarantaine én nieuwe voorleesvrijwilligers te vinden.

Er is voor ieder wat wils: kortverhalen, fragmenten, gedichten, … en dat van veel verschillende auteurs. Sanne Vanhellemont leest de verhalen voor uit boeken uit haar eigen boekenkast, de boekenkast van vrienden en familie, de afhaalbibliotheek of de boekhandel, getipt door anderen, vanuit haar kot. 

LINC vzw wil hiermee vrijwilligers activeren en stimuleren om te gaan voorlezen, voor jong en oud. Een specifieke focus ligt daarbij op iets oudere mensen die om allerhande redenen niet (meer) kunnen lezen en voor wie verhalen een bijzondere meerwaarde bieden of zelfs even eenzaamheidsgevoelens kunnen doorbreken. Verhalen hebben een belangrijke verbindende functie. Daarom kunnen verhalen het sociale contact dat we vandaag missen een beetje vervangen.

Programma

Vrijdag 8 mei  Sanne leest :’En na de oorlog’ - Geert de Kockere, uitgeverij De Eenhoorn

8 mei. 75 jaar geleden was dit de grote bevrijdingsdag na WOII. Vandaag zal deze herinnering stil gevierd worden. Wij genieten in rust en sereniteit van deze pakkende haiku's van Geert De Kockere. Over het verdriet en het verlies van geliefden, over velden voor kruisjes, over wat was.

Zaterdag 9 mei Sanne leest uit de bundel ‘Lees je mee(r), een selectie van het lezerscollectief: Van de jongen die een eikenhouten stoeltje at, Edward Van de Vendel uitgegeven door De Eenhoorn’

We vertellen het meeslepend levensverhaal van Geurt, die als kleine jongen zich wil bewijzen tegenover zijn buurmeisje Gerlinde met de stralende ogen. Op een dag rent hij naar haar toe en roept dat hij iets bijzonders heeft gedaan. Hij heeft een eikenhouten stoeltje opgegeten…

Zondag 10 mei  ‘Mijn moeder’ - Phara de Aguirre en Kaat Mensels, uitgegeven bij Lannoo 

We lezen voor uit de ontwapende en eerlijke gesprekken met moeders en hun (bekende) kinderen. Herkenbaar en authentiek. Fragmenten van gesprekken ter ere van moederdag.

Uitzendingen herbekijken

Eke aflevering is ook terug te vinden op het YouTube-kanaal van LINC vzw.

Op ECLIPS TV bekijken

  • Via Telenet - kanaal 51  / via broadcasting kanaal 86 
  • Via Proximus - kanaal 90 (Vlaanderen) | Kanaal 340 (Wallonië en Brussel)
  • Via Orange - kanaal 39
  • Via TV Vlaanderen - kanaal 13
Toegevoegd op 7 mei 2020