CC de Warande zendt voorstellingen live uit in WZC De Wending

CC de Warande zendt voorstellingen live uit in WZC De Wending

Livestreaming in WZC

Veel ouderen, ook als ze in een woonzorgcentrum wonen, blijven geïnteresseerd in cultuur. Maar vaak is het niet evident om zich daarvoor te verplaatsen. Op vraag van het paramedisch team van WZC De Wending (Zorggroep Orion), startte provinciaal cultuurhuis de Warande dit seizoen samen met Cultuurconnect een project om cultuur tot bij de bewoners van woonzorgcentra te krijgen. Dit gebeurt door livestreaming van voorstellingen naar woonzorgcentra.

Minister van cultuur Sven Gatz: “Voorstellingen livestreamen naar woonzorgcentra maakt het ook voor oudere, minder mobiele mensen mogelijk om aan cultuur te doen. Ik hoop dat in de toekomst meer lokale cultuurspelers en woonzorgcentra hiervoor de handen in elkaar zullen slaan.”

“Een warme samenleving is er één die iedereen optimaal laat deelnemen en niemand uitsluit,” benadrukt Peter Bellens, gedeputeerde voor Welzijn en Gezondheid en voorzitter van provinciaal cultuurhuis de Warande. “Dat geldt ook voor cultuurparticipatie. Het streamen van bepaalde voorstellingen past perfect in het beleidsplan van de Warande om de toegang tot het cultuurhuis te vergemakkelijken voor kwetsbare doelgroepen.”

Voorzitter Luc Op de Beeck van Zorggroep Orion is enthousiast over dit initiatief van zijn paramedici samen met cultuurhuis de Warande en Cultuurconnect:

"We zijn in januari gestart met Zorggroep Orion om zoveel mogelijk ruimte te geven aan kwaliteit, innovatie en zorg op maat van onze bewoners. Deze livestreaming is het perfecte voorbeeld van hoe je je bewoners de kans biedt contact te houden met wat er leeft in hun stad en hun wereld, door kennis en expertise uit verschillende sectoren met elkaar uit te wisselen. Hier wordt de Warande naar hun woning gebracht als het ware."

Toegevoegd op 17 april 2017