Vlaamse Ouderenraad · Lokaal lanceert ouderenraden.be

Vlaamse Ouderenraad · Lokaal lanceert ouderenraden.be

Ouderenraden

Met als slagzin ‘Inspiratie voor en door lokale ouderenraden’ willen we met ouderenraden.be leden van ouderenraden, gemeentebesturen, ouderenverenigingen en andere geïnteresseerden inspireren, motiveren en informeren. Op deze nieuwe website vind je tal van inspirerende voorbeelden van lokale ouderenbeleidsparticipatie. Ook nieuws over het lokale ouderenbeleid diepen we verder uit.

Via de inspiratiedatabank die het hart van de website vormt, kunnen ouderenraden en gemeentebesturen leren van elkaar. Een bankenplan in Antwerpen, een dorpsrestaurant in Bierbeek, een toegankelijk wandelpad in Veurne, de ouderengids in Tielt, … Het zijn allemaal voorbeelden waaronder lokale ouderenraden hun schouders zetten. Op de website vind je een beschrijving van deze en tal van andere initiatieven. Je krijgt er bovendien meer informatie over de aanpak ervan. Verder vind je op de website informatie over actuele lokale thema’s en het vormingsaanbod van Vlaamse Ouderenraad · Lokaal.

Surf snel naar www.ouderenraden.be en ontdek wat we voor jou in petto hebben!

Fier op je ouderenraad

Ben jij ook ‘Fier op je ouderenraad?’, laat het ons dan weten. Want we zijn steeds op zoek naar nieuwe inspirerende voorbeelden die we kunnen opnemen in de databank. Bovendien zetten we op geregelde tijdstippen een goede praktijk in de kijker, waarop websitebezoekers kunnen reageren.

Toegevoegd op 9 november 2018