'Ieders Stem Telt' tijdens de lokale verkiezingen van 2024

'Ieders Stem Telt' tijdens de lokale verkiezingen van 2024

ieders stem telt

Op zondag 13 oktober vinden de gemeente- en provincieraadsverkiezingen plaats. Een groep van 30 middenveldorganisaties, waaronder de Vlaamse Ouderenraad, bundelt de krachten onder de noemer 'Ieders Stem Telt'. Want we vinden het erg belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zijn of haar stem uit te brengen. 

Kwetsbare groepen 

Zeker omdat we mógen maar niet moéten gaan stemmen voor deze lokale verkiezingen, zijn er uitdagingen verbonden aan deze verkiezingen. Het kan er namelijk voor zorgen dat meer kwetsbare groepen in onze samenleving hun stem niet uitbrengen. 'Ieders Stem Telt' maakte daarom een website die professionals en vrijwilligers alle nodige informatie over de lokale verkiezingen biedt. Je kan ermee aan de slag met je vereniging, ouderenraad of organisatie. 

Aan de slag als professional of vrijwilliger

Van inspirerende voorbeelden om de toegankelijkheid van stemhokjes te verbeteren tot alle informatie over oproepingsbrieven en de volmacht. Je vindt het allemaal terug op www.iedersstemtelt.be. Op die website vind je bovendien materiaal en vormingen waarmee je als sociale professional of vrijwilligers lokaal aan de slag kan.

Meer informatie

Surf naar www.iedersstemtelt.be

Toegevoegd op 26 Januari 2024