Grootouders voor het Klimaat steunen Youth For Climate

Grootouders voor het Klimaat steunen Youth For Climate

Grootouders voor het klimaat

Al vier donderdagen op rij verzamelen jongeren van over heel België zich in Brussel. Ze vragen beleidsmakers om duidelijke keuzes te maken inzake de klimaatopwarming. Deze ‘Youth for Climate’ krijgt de volle steun van de ‘Grootouders voor het Klimaat’, ouderen die na enkele weken van informeel actie voeren, nu ook een officiële onafhankelijke beweging zijn. Klimaat verbindt, over generaties heen!

Op vrijdag 25 januari 2019 organiseerden de ‘Grootouders voor het Klimaat’ hun stichtingscolloquium in het Vlaams Parlement. Die dag werden zij een officiële beweging en ledenorganisatie. Net zoals de Grootouders voor het Klimaat in Nederland en de Grands-parents pour le Climat in Wallonië vragen zij een rechtvaardig klimaatbeleid van de regering.

De Klimaatoma's en -opa's zullen in aanloop naar de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 26 mei 2019 regelmatig actie voeren. Iedereen kan zich bij hen aansluiten.

Meer informatie

Wil je je aansluiten bij de Grootouders voor het Klimaat? Neem dan contact op met Klimaatoma Elka Joris via elkajoris@gmail.com.

Je kan ook hun Facebookpagina volgen voor laatste nieuwtjes en afspraakpunten.

Toegevoegd op 1 februari 2019