Grootouders voor het klimaat lezen omgekeerde nieuwjaarsbrief voor

Grootouders voor het klimaat lezen omgekeerde nieuwjaarsbrief voor

grootouders voor het klimaat

Op 1 januari lezen heel wat kinderen, soms onder lichte dwang en vaak met rode wangetjes, hun nieuwjaarsbrief voor aan (groot)ouders, tantes en nonkels. De grootouders voor het klimaat besloten om dit jaar ook eens hun wensen in een nieuwjaarsbrief te gieten. Ambassadeur Marc De Bel kroop in zijn pen en las de brief voor.

Klimaatwensen

In de brief pleiten de grootouders mea culpa, maar besluiten ze ook om niet bij de pakken te blijven zitten. Ze beloven hun best te doen om de toekomst van hun kleinkinderen gezonder te maken. Ze feliciteren ook de bosbrossers en klimaatspijbelaars en manen hen aan om ook dit jaar actie te ondernemen voor het klimaat.

Trots zijn we dus niet, maar op deze eerste dag van het jaar beloven we ons best te doen om jullie toekomst gezonder te maken. Want jullie zijn de pijlen, wij de bogen, die zich (in)spannen om jullie zo ver mogelijk de wereld en de toekomst in te schieten.

Je kunt de nieuwjaarsbrief lezen op de website van grootouders voor het klimaat, of bekijk onderstaand filmpje waarin Marc De Bel de brief voorleest.

Toegevoegd op 10 Januari 2020