brochure kopzorgen
16 november 2021
Gloednieuwe brochure over Kopzorgen Verdienen Zorg

Onze Kopzorgen-campagne leverde een heleboel boeiende ervaringen, opvallende cijfers, inspirerende praktijken en interessante visies over het psychisch welzijn van ouderen op.

Al dat materiaal bundelen we nu in een laagdrempelige, digitale brochure. Die biedt je een heldere en speelse terugblik op de campagne.

Cover doe-gids
26 augustus 2019
Creëer zelf hechtere buurten met de doe-gids

Deze doe-gids is het vervolg op de inspiratiegids en gaat een stapje verder met concrete instrumenten en tips. Ga zelf aan de slag en creëer hechtere buurten waarin aandacht is voor eenzaamheid!

Cover inspiratiegids
3 mei 2019
Gratis inspiratiegids Ouderenweek 2019

Hij is er! De inspiratiegids voor de Ouderenweek van 2019. Deze gids helpt je op weg bij het verkennen van de mogelijkheden in je eigen buurt. Duidelijke achtergrondinformatie, straffe praktijken, tips, … Je vindt er een heleboel in terug.

Ouderenweek 2018
7 September 2018
Ouderenweek 2018: ontdekte je onze doe-gids al?

In 2018 is er opnieuw een Ouderenweekcampagne. Dit jaar focussen we op ‘Ouderen als actieve schakel voor de buurt’. De Ouderenweek loopt van 19 tot en met 25 november. De Vlaamse Ouderenraad ontwikkelde al een inspiratiegids die je op weg zet met goede voorbeelden. Nu doen we er nog een schepje bovenop.

Ouderenweek 2018: inspiratiegids 'Ouderen als actieve schakel voor de buurt'
27 april 2018
Ouderenweek 2018: inspiratiegids 'Ouderen als actieve schakel voor de buurt'

Tijdens de Ouderenweekcampagne van 2018 zetten we ouderen die een actieve rol spelen in hun buurt centraal. Ouderen hechten namelijk veel waarde aan hun buurt. Zij hebben een grote interesse in de dingen die er zich afspelen en ze engageren zich graag om de handen uit de mouwen te steken. Ze zijn een onmisbare speler, een sleutelfiguur, een bruggenbouwer, een actieve schakel.

doe-gids 'Cultuur verbindt!'
25 augustus 2017
Ouderenweek 2017: doe-gids 'Cultuur verbindt!'

De Ouderenweek vindt plaats tussen 20 en 26 november. Dit jaar zet de Vlaamse Ouderenraad de verbinding en samenwerking tussen verschillende generaties en culturen in de kijker. We zoomen in op sociaal-culturele activiteiten die mensen doen samenkomen en verbinden. En vooral: waarbij ouderen zelf bruggen bouwen met andere generaties en culturen.

inspiratiegids 'Cultuur verbindt!'
9 mei 2017
Ouderenweek 2017: inspiratiegids 'Cultuur verbindt!'

Tussen 20 en 26 november 2017 is er opnieuw de Ouderenweek. Dit jaar moedigt de Vlaamse Ouderenraad ouderenverenigingen, lokale ouderenraden en organisaties aan om initiatieven te nemen die mensen verbinden.