Hoera! Een ongelukkige internationale ouderendag

Hoera! Een ongelukkige internationale ouderendag

Hoera! Een ongelukkige internationale ouderendag

1 oktober Internationale Ouderendag
ouderenrechten
Wereldwijd is er onvoldoende aandacht voor leeftijdsdiscriminatie en voor de mensenrechten van ouderen. Er is een internationaal verdrag nodig! Zo'n verdrag zorgt voor een betere toekomst. Niet alleen voor ouderen, maar voor ons allemaal. Toch aarzelt de Belgische overheid en neemt ons land geen krachtige positie in binnen de VN. Op deze Internationale Ouderendag vragen we onze Belgische regering om eindelijk werk te maken van zo'n specifiek VN-verdrag voor de mensenrechten van ouderen. We doen dat samen met Amnesty International en andere partners.
 

Campagne vraagt aandacht voor mensenrechten van ouderen

Op 1 oktober grijpen we de Internationale Ouderendag aan om de aandacht te vestigen op de mensenrechten van ouderen en het belang van een specifiek VN-verdrag voor ouderen. Dat doen we samen met Amnesty International onder de noemer 'Hoera! Een ongelukkige internationale ouderendag'.
 
Op de campagnebeelden zijn oudere 'feestvierders' te zien die duidelijk not amused zijn. Zij hebben namelijk geen reden om de Internationale Ouderendag te vieren, omdat hun rechten nog dagelijks geschonden worden. En er zijn ook getuigenissen van ouderen die vertellen hoe ze die rechtenschendingen ervaren.
 
Je kan onze post delen via Facebook, LinkedIn en Twitter.
 
ouderendag

ouderenrechten

 

Doe mee en teken de petitie

Teken de petitie en eis dat België zich actief inzet voor de rechten van ouderen.

Lees ons advies over mensenrechten van ouderen

De Vlaamse Ouderenraad schreef aan het begin van de zomer van 2023 een advies over de mensenrechten van ouderen. Daarin beschrijven we onder meer heel wat voordelen van een een specifiek verdrag voor ouderen. Samen met onze partners gebruiken we dit advies om deuren te openen binnen de regeringen.

En die tactiek werpt al vruchten af. Naast contact met kabinet van minister Crevits, nodigde ook het kabinet van minister Somers ons uit voor een overleg. En ook met eerste minister De Croo had onze alliantie voor een VN-Verdrag een gesprek. Tot slot werd ons advies ook opgevraagd door de Senaat van het federaal parlement. Wordt dus zeker vervolgd!

Lees het advies hier.