Vlaamse Ouderenraad lanceert 36 actiepunten voor verkiezingen 2024

Vlaamse Ouderenraad lanceert 36 actiepunten voor verkiezingen 2024

Vlaamse Ouderenraad lanceert 36 actiepunten voor verkiezingen 2024

Memorandum Vlaamse, federale en Europese verkiezingen
verkiezingen 2024

Veel politieke partijen zijn op zoek naar inspiratie voor hun programma voor de komende Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 2024. De Vlaamse Ouderenraad lanceert vandaag zijn memorandum met maar liefst 36 ideeën. Daarmee bieden we politici heel wat input om ouderen op de radar te zetten. We roepen hen op om deze actiepunten mee te nemen in hun partijprogramma's en zo te bouwen aan een sterk ouderenbeleid.

Steeds meer ouderen

De toename van het aantal ouderen vraagt om een breed, ambitieus en doordacht beleid. Met oog voor hoe ouderen als actieve schakel kunnen deelnemen aan de samenleving, samen met andere generaties. En voor hoe ouderen hun leven in eigen handen kunnen houden, op een actieve en kwaliteitsvolle manier. Ook indien ze meer kwetsbaar zijn.

Ambities over beleidsniveaus en -domeinen heen

Dat beleid missen we vandaag. Er wordt nog te weinig samengewerkt over beleidsniveaus en -domeinen heen. De ambities blijven vaak beperkt tot projecten en proefomgevingen. Nochtans volstaan de huidige structuren en systemen duidelijk niet om de omwenteling waar we voor staan in goede banen te leiden. Daar moet verandering in komen.

Ook aandacht voor andere generaties

In onze prioriteiten hebben we oog voor de uitdagingen die ook andere generaties voelen, van klimaat tot sociale uitsluiting.

Lees het memorandum

Ontdek ons memorandum en de 36 actiepunten hier.

Benieuwd naar onze eisen voor de lokale verkiezingen? Dan kan je hier terecht.