Benieuwd naar de preventieve gezondheidscijfers voor jouw gemeente?

Benieuwd naar de preventieve gezondheidscijfers voor jouw gemeente?

Benieuwd naar de preventieve gezondheidscijfers voor jouw gemeente?

Cover

In elke gemeente kan je vanuit verschillende beleidsdomeinen werken aan preventieve gezondheid. Het Vlaams Instituut Gezond Leven maakte een inventaris met alle bronnen waar je Vlaamse en lokale gezondheidscijfers kan raadplegen met daarbij telkens een uitleg over wat elk cijfer betekent en hoe je hiermee aan de slag kan in de volgende beleidsperiode.

In de publicatie staan alle websites met betrouwbare cijfers over luchtkwaliteit, de kwaliteit van de publieke ruimte, medische consumptie, prevalentie van diabetes, beweging en sedentair gedrag, alcohol en druggebruik, …

De publicatie wordt een levend document. Dit wil zeggen dat het de komende tijd wordt aangevuld met nieuwe bronnen en cijfers.

Jouw Logo (Lokaal gezondheidsoverleg) kan ook infografieken bezorgen met gezondheidscijfers op maat van jouw lokaal bestuur. Neem hiervoor contact op met jouw logo.

Ga er zelf mee aan de slag

Cijfermateriaal over je gemeente bevat veel bruikbare informatie. Wil je bijvoorbeeld met je lokale ouderenraad aanbevelingen formuleren? Dan kunnen deze cijfers rond preventieve gezondheid hierbij helpen. Daarnaast is het ook belangrijk om te luisteren naar inwoners om hun behoeften te achterhalen.

Meer informatie