Discriminatie bij terugbetaling psycholoog: niet voor 65+

Discriminatie bij terugbetaling psycholoog: niet voor 65+

Discriminatie bij terugbetaling psycholoog: niet voor 65+

Recent maakte minister De Block bekend dat de psycholoog voor mensen met bijvoorbeeld depressie of verslaving terugbetaald wordt. Nu blijkt echter dat 65-plussers geen recht krijgen op die terugbetaling, ongeacht de ernst van hun situatie. De Vlaamse Ouderenraad roept de minister op om die discriminatie weg te werken.

Dat de nood voor een betere ondersteuning voor ouderen met psychische problemen groot is, blijkt duidelijk uit de cijfers: 29% tot 45% zegt zich soms eenzaam te voelen, 19% van de 75-plussers worstelt met depressieve gevoelens, oudere mannen zijn de groep met het hoogste risico op overlijden door zelfdoding, …

Voor de Vlaamse Ouderenraad moet iedereen die worstelt met psychische problemen betaalbare hulp kunnen krijgen. Ook ouderen. Het is de taak van de overheid om in die gelijkwaardige ondersteuning te voorzien.

De Vlaamse Ouderenraad begrijpt dat de minister financiële keuzes moet maken, maar is ervan overtuigd dat ze die keuzes in functie van de grootste noden moet maken. Niet op basis van lukrake leeftijdsgrenzen die in één klap tal van mensen discrimineren.

Lees hier het artikel in het Nieuwsblad.

Categorie