Zeventigplussers met kanker

Zeventigplussers met kanker

Zeventigplussers met kanker

Onderzoeksrapport 'Zeventigplussers met kanker'

Op de internationale ouderendag, 1 oktober, presenteerde Kom op tegen Kanker zijn nieuwste onderzoeksraport ‘Zeventigplussers met kanker’. Daarin vraagt de organisatie bijkomende inspanningen van de zorgverstrekkers. Ouderen met kanker hebben door hun extra kwetsbaarheid nood aan duidelijke communicatie. Ook de mantelzorgers van oudere kankerpatiënten moeten voldoende aandacht krijgen.

“Oudere kankerpatiënten hebben recht op de beste zorg. Het vraagt van de zorgverstrekkers extra inspanningen om ouderen over de ziekte en behandeling te informeren, maar heldere communicatie is nodig om ervoor te zorgen dat de behandeling overeenkomt met de wensen van de patiënt”, zegt Ward Rommel, diensthoofd zorg & behandeling van Kom op tegen Kanker.

Bijna 1 op de 2 kankerdiagnoses bij 70-plussers

Kanker treft vooral ouderen. Bijna de helft van alle kankers in Vlaanderen wordt vastgesteld bij 70-plussers. Een op de vijf overlijdt aan de ziekte. De bevolking vergrijst, en daarom zullen er in de toekomst meer ouderen met kanker zijn. Die toename stelt de kankerzorg de komende jaren voor een grote uitdaging.  

Meer informatie

Lees meer op de website van Kom Op Tegen Kanker.

Het volledige onderzoeksrapport lees je hier.
Lees je liever de samenvatting? Dat kan hier.