Overzicht: Deze organisaties geven je advies rond digitale inclusie

Overzicht: Deze organisaties geven je advies rond digitale inclusie

Overzicht: Deze organisaties geven je advies rond digitale inclusie

digitale inclusie

Nu de overheid, maar ook het middenveld en bedrijven steeds meer overtuigd geraken van het belang van e-inclusieve oplossingen, zitten ze soms met de handen in het haar over hoe ze dat moeten aanpakken. Mediawijs, het Vlaams Kenniscentrum Digitale en Mediawijsheid, heeft daarom in samenwerking met de Taskforce e-inclusie een overzicht gepubliceerd van organisaties die expertise en diensten kunnen leveren om tot e-inclusieve oplossingen te komen.

Digitaal inclusief

Tijdens de coronacrisis is gebleken dat heel wat groepen in onze samenleving met moeilijkheden kampten toen er massaal overgeschakeld moest worden op digitale toepassingen om ons normale leven te blijven leiden.

In ons recent advies pleitten we al voor een sterk Vlaams e-inclusiebeleid, om de digitale uitsluiting van ouderen te voorkomen en het gebruik van digitale toepassingen en dienstverlening te bevorderen.

Toch is het niet eenvoudig om te weten waar en hoe hieraan te beginnen. Mediawijs tracht dit concreet te benoemen door deze nieuwe publicatie.

Kennis en expertise

In de publicatie krijgen we een opsomming van instellingen en organisaties die kennis en expertise hebben bij de aanpak van vier belangrijke drempels voor digitale toepassingen: toegang, competenties, ondersteuning en gebruiksvriendelijkheid.

Bovenop dat handige overzicht bieden interviews met de mensen achter een aantal van deze organisaties ook een beter beeld van hoe ze onze samenleving e-inclusiever willen maken.

Meer informatie

Lees de volledige publicatie hier.