Online aankopen winnen ook bij ouderen aan terrein

Online aankopen winnen ook bij ouderen aan terrein

Online aankopen winnen ook bij ouderen aan terrein

online shoppen

48% van de ouderen tussen 65 en 74 jaar bestelden tussen mei 2020 en mei 2021 producten of diensten voor privégebruik via een website of een app. Dat blijkt uit een onderzoek van Statistiek Vlaanderen. Toch kocht 46% van onze landgenoten tussen 65 en 74 jaar nog nooit iets op internet. De aantallen zijn dus bijna even hoog.

Verschil tussen generaties

Maar liefst 79% van de bevolking tussen 16 en 74 jaar in het Vlaamse Gewest bestelde tussen mei 2020 en mei 2021 producten of diensten voor privégebruik via een website of via een app. Hoewel het percentage Belgen tussen 65 en 74 jaar dat de afgelopen drie jaar online iets kocht of bestelde sterk is gestegen, is er dus nog een duidelijk verschil met jongere generaties.

Populairste producten

Als we specifiek kijken naar wat ouderen tussen 65 en 74 jaar in België de laatste drie maanden voor de bevraging online hadden gekocht, merken we dat het merendeel van hen geld besteedde aan kledij, schoenen of accessoires. 31% bestelde medicijnen of voedingssupplementen online. En 21% van hen kocht boeken, magazines of kranten via het internet.

Populairste diensten

Bij de online diensten besteedden Belgische ouderen tussen 65 en 74 jaar vooral geld aan software voor de pc of andere apparatuur (23%), het downloaden of streamen van films of series (16%) en het downloaden of streamen van muziek (15%).

Meer informatie

Ontdek het volledige onderzoek hier.