Nieuwe praktische gids voor (toekomstige) mede-eigenaars

Nieuwe praktische gids voor (toekomstige) mede-eigenaars

Cover gids voor mede eigenaars

Een woning kopen: het is een droom van veel Belgen, een droom die ze vaak realiseren met de aankoop van een appartement. In mede-eigendom dus. En dan moet je het met de andere eigenaars eens worden over gemeenschappelijke delen (lift, verwarming, tuin…) en het gebouw samen beheren. Een nieuwe gids van de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Notariaat (Fednot) helpt (toekomstige) mede-eigenaars om door de bomen het bos te zien.

In België waren er in 2018 meer dan 1.400.000 woningen in appartementsgebouwen; daar wonen bijna 4 miljoen burgers. Als gevolg van de verstedelijking en de stedelijke concentratie wint mede-eigendom de komende jaren nog aan belang. Bovendien duiken relatief nieuwe vormen van groepswonen op, zoals ‘kangoeroewonen’ (een oudere persoon en een gezin bewonen hetzelfde huis) of co-housing waarbij de bewoners gemeenschappelijke voorzieningen delen.

Waarbij moet je stilstaan voor je een verkoopcompromis ondertekent? Hoe verdeel je de lasten en wat als werken moeten gebeuren? Of als je wil verkopen? Deze nieuwe gids van de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Notariaat (Fednot) is gebaseerd op de recentste wijziging van de wet op de mede-eigendom – van kracht sinds begin 2019. De lezer krijgt advies en tips en de gids wijst de weg naar meer informatie.

Meer informatie

Je kan de gids hier gratis downloaden of aanvragen.

 

Toegevoegd op 9 mei 2019