Isoleer je dak vóór 2020 en verhuur zonder zorgen

Isoleer je dak vóór 2020 en verhuur zonder zorgen

Flyer dakisolatie

Op 1 januari 2015 trad de Vlaamse dakisolatienorm in werking. Vanaf 2020 wordt er strenger toegekeken op deze norm en huurwoningen komen daarbij als eerste in het vizier. Woningen waarvan het dak onvoldoende of niet is geïsoleerd kunnen best dit jaar nog onder handen worden genomen. Op die manier worden mogelijke sancties vermeden. Er zijn bovendien heel wat hulp- en steunmaatregelen waarvan verhuurders voorlopig nog kunnen profiteren.

De Vlaamse dakisolatienorm

Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn. Dit heeft vooral gevolgen voor woningen op de private huurmarkt. Meer informatie over de Vlaamse dakisolatienorm vind je hier.

Hulp- en steunmaatregelen

Er zijn enkele maatregelen waarvan je als verhuurder gebruik kan maken, gaande van premies en renteloze leningen tot kosteloze begeleiding van de isolatiewerken.

  • De Energiesnoeiers informeren huurders en verhuurders al langer dan vandaag over het belang van dakisolatie en de kosteloze hulp die zij bieden. Dat doen ze vanaf nu ook met een nieuwe flyer.
  • Kwetsbare huurders kunnen ook beroep doen op de huur- en isolatiepremie die uitgaat van de Vlaamse overheid en netbeheerder Fluvius.
  • Je kan de huur- en isolatiepremies en de begeleiding door Energiesnoeiers mee promoten in jouw gemeente door gebruik te maken van de communicatiebundel van de Energiesnoeiers. Daarin staan naast modelartikels en getuigenissen ook links naar gratis promomateriaal. Een rechtstreekse link naar het Word-document vind je hier.
Toegevoegd op 20 juni 2019