Dag van de Mantelzorger: Stuur eens een kaartje naar een zorgheld

Dag van de Mantelzorger: Stuur eens een kaartje naar een zorgheld

dag van de mantelzorg

Voor de dag van de Mantelzorger op 23 juni lanceren Cera, het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen de campagne #jedoetdatechtgoed om mantelzorgers te waarderen. De campagne loopt nog een maand lang. Iedereen kan gratis speciaal ontworpen kaartjes sturen naar een mantelzorger.

Mantelzorg?

Mantelzorgers zijn mensen die regelmatig hulp bieden aan iemand uit hun omgeving. Dat kan bijvoorbeeld een partner, ouder of kind zijn. Maar ze kunnen ook zorgen voor een ander familielid, een vriend of een kennis. Het gaat om personen die extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld door ziekte, een beperking, een psychische kwetsbaarheid of een verslavingsproblematiek.

Waarderingskaartjes

“Ik trek mijn plan wel hoor!” Het is een zinnetje dat mantelzorgers vaak zeggen. En toch kunnen ze zeker ook jouw hulp en waardering gebruiken. Want mantelzorger zijn is niet altijd evident.

Een maand lang kan je drie daarvoor speciaal ontworpen kaartjes laten bezorgen in de brievenbus van een van de 1,7 miljoen mantelzorgers in Vlaanderen. Op het kaartje staat niet alleen een aanmoediging, zoals “Chapeau!” of “Respect”, maar ook een concreet voorstel om de mantelzorger te helpen, zoals het gras eens afrijden, de afwas doen of soep maken.

Stuur zelf een kaartje op

Via www.dementie.be vind je de kaartjes terug. Of haal de Knack van deze week in huis. Ook daarin vind je de drie kaartjes.

Toegevoegd op 22 juni 2022