Boek 'Ik, jij, samen mens - referentiekader dementie'

Boek 'Ik, jij, samen mens - referentiekader dementie'

Referentiekader dementie

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen lanceerde op 25 oktober, in opdracht van Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, het eerste referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor mensen met dementie. Dit inspirerend document is de blauwdruk voor goede zorg voor de hele zorgsector in Vlaanderen en werd gebundeld in het boek ‘Ik, jij, samen mens.

Referentiekader?

Het referentiekader dementie is een sectoroverschrijdend document voor iedereen die in Vlaanderen direct of indirect betrokken is bij de zorg en ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers: van thuiszorg over ziekenhuizen en woonzorgcentra. Het Expertisecentrum Dementie schreef dit boek in opdracht van minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen.

Het referentiekader bestaat uit 6 fundamenten van goede zorg en 20 toepassingen in de praktijk, meer dan 100 inspirerende praktijken uit binnen- en buitenland en 102 te bereiken doelstellingen.

Praktische instrumenten

Op de website www.dementie.be/referentiekader vind je extra inspirerende praktijken, een literatuurstudie, een overzicht van instrumenten die in kaart kunnen brengen wat iemand (met dementie) belangrijk vindt in het leven en een overzicht van aanbevolen en aanvullende informatie per thema. Het Expertisecentrum Dementie werkt ook aan een educatief pakket voor toekomstige zorgverleners zodat ook zij met een persoonsgerichte visie op zorg in het werkveld stappen.

Boek bestellen

Het boek ‘Ik, jij, samen mens’ is in de boekhandel te koop aan 27,5 euro. Online kan je het hier bestellen.

Toegevoegd op 25 oktober 2018