Zorgorganisatie? Registreer je op Fred & Frieda

Zorgorganisatie? Registreer je op Fred & Frieda

fred & frieda

Half november werd het platform Fred & Frieda gelanceerd. De website matcht buddies die het verschil willen maken aan mensen die graag meer sociaal contact zouden hebben. Zij sturen een kaartje, (video)bellen of gaan op bezoek bij iemand uit hun buurt. De lancering heeft z'n nut niet gemist, het was een groot succes en al enorm veel mensen registreerden zich als buddy. Om die match nu nog beter te laten verlopen, doet de Vlaamse overheid een extra oproep naar organisaties om zich te registreren. Dat kan heel eenvoudig.

Registreer je als organisatie

Als organisatie kan je op een heel eenvoudige manier voor extra warmte zorgen bij zorgvragers die hier behoefte aan hebben.

Door op www.fredenfrieda.be een of meerdere vragen voor buddy’s te plaatsen kom je in contact met heel wat vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen. Zij bouwen een gelijkwaardige, ongedwongen band op met de zorgvrager en zorgen zo mee dat we samen meer verbinding maken in onze maatschappij.

Heb je al een account op www.helpdehelpers.be dan kan je ook via die weg de nood aan een buddy registeren gezien de 2 platformen met elkaar in verbinding staan.

Jouw rol als organisatie

Als organisatie is je engagement beperkt. Je legt contact met een vrijwilliger door een telefoontje met wat uitleg over de zorgvrager. Je voelt bovendien aan of de vrijwilliger bij die zorgvrager past. Nadien bevestig je het engagement van de buddy of geef je eventueel aan dat er geen match is.

De buddy maakt het verschil door een kaartje of een mailtje te sturen, te (video)bellen of op bezoek te komen.

Meer informatie

Je vindt meer info op de website www.fredenfrieda.be en kan je daar als organisatie registeren.

Toegevoegd op 16 December 2020