Word vrijwilliger voor Alzheimer Phone National

Word vrijwilliger voor Alzheimer Phone National

Oudere vrouw belt Alzheimer Phone National

De Alzheimer Phone National is een gratis luister- en infolijn, speciaal voor personen met dementie en al hun naasten. Ze bieden een luisterend oor en geven informatie over alles wat te maken kan hebben met het leven met dementie. Mensen bellen soms met een concrete vraag, maar heel vaak om even stoom af te blazen, zorgen te uiten of vrijuit te kunnen praten. De Alzheimer Phone National zoekt nieuwe vrijwilligers om hun ploeg te versterken, want er zijn steeds meer mensen die nood hebben aan een babbel.

Logo Alzheimer Phone National

Met ongeveer 20 vrijwilligers is de Alzheimer Phone National elke werkdag van 9 uur tot 21 uur bemand. Vrijwilligers worden gemiddeld 1 dagdeel (4 uur) per week ingeroosterd. Zij werken van thuis uit.

“Elk gesprek is weer anders. Vaak kan ik iets betekenen voor een mantelzorger, maar altijd leer ik zelf ook weer iets bij.” – Vrijwilliger Alzheimer Phone National

Wat vraagt de Alzheimer Phone National van jou?

Zij verwachten dat je kennis en ervaring hebt met dementie. Dat kan als mantelzorger zijn of als professional. Daarnaast heb je veel invoelend vermogen, ben je geduldig en beschik je over een goede telefoonstem.

Als vrijwilliger van de Alzheimer Phone National bied je telefonisch een luisterend oor aan personen met dementie en hun naasten. Ook geef je advies en tips over omgaan met dementie. Je bent bekend met de activiteiten van Alzheimer Liga Vlaanderen vzw en kan zo nodig doorverwijzen naar een deskundige.

Wat bieden zij jou?

De gesprekken zijn soms complex en vragen soms best veel van je. Je krijgt van hen een vorming ‘telefonisch onthaal’ en ‘sociale kaart dementie’. In deze vormingen leer je wat voor soort gesprekken je kunt verwachten, waar je grenzen liggen, wanneer en naar wie je doorverwijst en waar je de juiste informatie kunt vinden.

Vrijwilligers van de Alzheimer Phone National ontmoeten elkaar minstens twee keer per jaar tijdens de intervisie met een coach. Je krijgt ook individuele coaching. Daarnaast ontvang je regelmatig per mail actuele informatie over alles rond dementie.

Voel je je geroepen?

 Wil jij deel uitmaken van het luistertalent van de Alzheimer Phone National?

 ·        Wil je graag aan de telefoon luisteren naar mensen die over hun ervaringen met dementie praten?

·        Kan je je inleven in de moeilijkheden die anderen ervaren?

·        Ondervind je dat mensen in je omgeving graag met je praten?

·        Wil je je gespreksvaardigheden vergroten?

·        Ben je iemand die voeling heeft met dementie?

Dan is vrijwilligerswerk bij de Alzheimer Phone National, iets voor jou! Neem snel contact op met de educatief stafmedewerker: Laura Weyns, via educatie@alzheimerliga.be of 0495 21 41 19.

Toegevoegd op 9 augustus 2019