Vrijwilligers gezocht: Werk mee aan onze bevraging in woonzorgcentra

Vrijwilligers gezocht: Werk mee aan onze bevraging in woonzorgcentra

bevraging woonzorgcentra

Ben jij benieuwd naar hoe bewoners van woonzorgcentra zelf het wonen, leven en de zorg ervaren? Woon jij Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant of Brussel en wil jij in gesprek gaan met bewoners van een woonzorgcentrum in je regio? Dan is dit een unieke kans! 

Hoe ervaren bewoners zélf het woonzorgcentrum waarin ze wonen? Daar willen het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg, het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Vlaamse Ouderenraad een beeld van krijgen. Hiervoor lanceren we een grootschalige bevraging. En jij kan daarbij een belangrijke rol spelen. Voor een eerste fase van het project zijn we op zoek naar (oudere) vrijwilligers uit Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Brussel. 

Hoe gaat het in z'n werk?

Wanneer je je engageert, volg je eerst een korte opleiding van zo’n halve dag. Nadien word je gematcht met een woonzorgcentrum in je regio. Daar ga je bij verschillende bewoners langs om een vragenlijst af te nemen. In mei en/of begin juni 2023 neem je in totaal ongeveer 10 enquêtes af. Je doet dit op je eigen tempo, in overleg met het woonzorgcentrum.  

Sommige bewoners vullen de vragenlijst zelfstandig in. Anderen hebben jouw hulp of een extra woordje uitleg nodig. Met hen overloop je de vragenlijst en jij registreert hun antwoorden.

Na het afnemen van de enquêtes, nodigen we je uit om je ervaringen te delen.  

Word vrijwilliger

Concreet zijn we op zoek naar:

  • Je woont in Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant of Brussel 
  • Je kan je overdag vrijmaken 
  • Je neemt graag de tijd voor een gesprek 
  • Je kan een vragenlijst invullen op een tablet of computer

In ruil voor je engagement, krijg je:  

  • Een unieke ervaring 
  • Een gratis opleiding en verdere opvolging 
  • Eén rechtstreeks aanspreekpunt voor al je vragen 
  • Een vrijwilligersvergoeding 
  • Een vrijwilligersverzekering

Geïnteresseerd?

Vul je gegevens hier in. Wij nemen dan snel contact met je op en nodigen je uit voor een van onze opleidingsdagen, eind april.  

Ben je afkomstig uit een andere regio? Geen probleem. In de toekomst zoeken we ook vrijwilligers uit andere regio's. Laat zeker je gegevens achter via het formulier en we houden je op de hoogte. 

Meer informatie

Nog niet helemaal overtuigd? Lees meer info over het project in Actueel (p.18-19) of neem gerust contact op met projectverantwoordelijke Riet De Haes via riet.de.haes@vlaamse-ouderenraad.be of bel haar op het nummer 0472 13 72 26.

 

Toegevoegd op 28 februari 2023