#sendyourhug roept jongeren op tot het tonen van nabijheid met ouderen

#sendyourhug roept jongeren op tot het tonen van nabijheid met ouderen

#sendyourhug campagne paus vaticaan

Ten gevolge van de coronapandemie dreigen veel ouderen geïsoleerd te raken. Ook het Vaticaan maakt zich hier zorgen om en lanceert de solidariteitscampagne #sendyourhug. Dit initiatief roept wereldwijd jongeren op om hun solidariteit te tonen met hun grootouders en andere ouderen uit hun buurt.

“Door de pandemie zijn de banden tussen de verschillende generaties vaak verzwakt en worden vooral ouderen zwaar getroffen. Alle gebaren van solidariteit, van sms-berichten en solidariteitsboodschappen op sociale media tot zelfs serenades aan woonzorgcentra zijn welkom.”

Het Vaticaan

Jongeren worden opgeroepen om hun gootouders creatief en met verbeelding een hart onder de riem te steken. Waar mogelijk kan dat concreet door ouderen persoonlijk te bezoeken. Waar een persoonlijk bezoek door de coronapandemie onmogelijk is, kunnen virtuele manieren gebruikt worden.  

#sendyourhug

Jongeren worden in het bijzonder aangespoord tot telefoon- of videogesprekken of korte berichtjes. Zij worden aangemoedigd om hun inspanningen op sociale media te delen met de vermelding van de hashtag #sendyourhug.

Toegevoegd op 30 juli 2020