Oproep: Werk mee aan een sterk actieplan voor vrijwilligers

Oproep: Werk mee aan een sterk actieplan voor vrijwilligers

vrijwilligers

De Vlaamse overheid ontwikkelt sinds 2016 een gecoördineerd Vlaams vrijwilligersbeleid. Ook de Vlaamse Ouderenraad was betrokken bij de uitwerking ervan. Op dit moment wordt er gewerkt aan een geactualiseerd actieplan voor de huidige legislatuur. Heb jij interesse om hier aan mee te werken? Stel je dan nog snel kandidaat.

De kracht van vrijwilligers

Talloze vrijwilligers steken dagelijks de handen uit de mouwen in zowat alle sectoren van het maatschappelijke leven. Hun belangeloze inzet is van onschatbare waarde. 

Om hen te ondersteunen en bij te dragen tot een positief vrijwilligersklimaat, ontwikkelde de Vlaamse overheid een ‘gecoördineerd Vlaams vrijwilligersbeleid’. Dit leidde in het verleden onder andere tot een versterking van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk, waar we als Vlaamse Ouderenraad lid van zijn, en de gratis vrijwilligersverzekering. 

Stel je kandidaat

Op dit moment wordt het actieplan geactualiseerd. Daarin zullen concrete acties geformuleerd worden waarmee de Vlaamse overheid echt een verschil kan maken voor vrijwilligers. 

Heb jij interesse om daar mee over na te denken? Stel je dan hier kandidaat voor 31 januari 2021.  

Toegevoegd op 22 Januari 2021