Oproep: Vlaamse Ouderenraad start nieuwe campagne over psychisch welzijn van ouderen

Oproep: Vlaamse Ouderenraad start nieuwe campagne over psychisch welzijn van ouderen

man psychisch welzijn ouderen hulpverlening campagne

Door de coronacrisis ondervinden we allemaal hoe belangrijk een goed gesprek, warme steun en een betekenisvolle knuffel zijn. Ook de waarde van professionele hulp, begeleiding en ondersteuning wordt meer en meer duidelijk. De crisis daagt ieders welzijn uit, maar er is extra aandacht voor ouderen omdat zij duidelijk een risicogroep zijn. Zowel voor het coronavirus zelf als voor het venijnige beestje dat we ‘eenzaamheid’ noemen.

We willen de aandacht die er nu is vasthouden. Ook wanneer de coronastorm gaan liggen is, blijft de nood aan initiatieven die oog hebben voor het psychisch welzijn van ouderen groot. Want iedereen maakt wel eens een moeilijke periode door, ook los van het coronavirus. Daarom lanceert de Vlaamse Ouderenraad een nieuwe campagne die aandacht voor het psychisch welzijn van ouderen wil verankeren in onze maatschappij én in het beleid.

Werk jij mee aan de campagne?

We willen het thema meer zichtbaar maken en het bewustzijn over het psychisch welzijn van ouderen vergroten. Om een gezicht te geven aan het thema, verzamelen we de komende maanden verhalen. Verhalen over moeilijke periodes en kopzorgen. Maar ook verhalen over omringd zijn, hulp durven vragen of aanvaarden.

Herken je jezelf daarin? Wil je het thema via je eigen verhaal mee bespreekbaar maken? En mogen we contact opnemen met jou?

Bel dan naar 02 209 34 52 of stuur een mailtje naar veerle.quirynen@vlaamse-ouderenraad.be.

Blijf op de hoogte

Achter de schermen zijn we volop bezig met de uitwerking van deze nieuwe campagne. De komende maanden zal je er meer over kunnen lezen in Actueel en we houden je natuurlijk ook op de hoogte via onze website

Toegevoegd op 8 mei 2020