Oproep: seksuele gezondheid bij 45-plussers

Oproep: seksuele gezondheid bij 45-plussers

intimiteit seksualiteit ouderen knuffel

Vlaamse hogescholen Odisee en AP doen mee aan het 2Zeeën Interregproject over seksuele gezondheid bij 45-plussers. Samen met klinische en onderzoekspartners uit Engeland, Frankrijk, en Nederland willen ze de noden van en voorzieningen voor deze brede doelgroep in kaart brengen. Om de onderzoekers te helpen kan je deelnemen aan een enquête, de onderzoekers zijn specifiek nog op zoek naar ouderen die de vragenlijst willen invullen.

In onze landen zijn seksuele gezondheidsdiensten en -campagnes vooral aan een jongere publiek gericht, maar seksualiteit maakt een deel uit van het mens-zijn en dus van alle generaties. De laatste decennia is er bij oudere groepen een stijging van Seksueel Overdraagbare Aaandoeningen (SOA’s). Bovendien is het zo dat leeftijdsgerelateerde veranderingen die betrekking hebben op seks en seksuele gezondheid, vaak niet erkent worden en/of onderbehandeld zijn. De onderzoekers willen dit aanpakken door informatie en tools voor zorgprofessionals te ontwikkelen en te verspreiden in Vlaanderen.

Neem deel aan de enquête

Ben je 45-plusser? Woon je in Vlaanderen? Vul dan de vragenlijst in. Dat duurt zo’n 15 à 20 minuten en is volledig anoniem.

Toegevoegd op 29 november 2019