Oproep: patiënten en zorgverleners gezocht

Oproep: patiënten en zorgverleners gezocht

Als patiënt kan je het gevoel hebben de controle of autonomie over je eigen gezondheidsproces te verliezen. Wanneer je zorgverlener de verantwoordelijkheid over het proces deelt, in wederzijds respect voor elkaar, spreken we van ‘patient empowerment’. Het is belangrijk dat een arts jou als patiënt betrekt, zodat je de regie over jouw gezondheid mee in handen kan nemen. Om dat concreet uit te werken, zoekt vzw Patient Empowerment patiënten en zorgverleners.

‘Patient empowerment’ heeft heel wat voordelen. Het bevordert onder andere de relatie patiënt-zorgverlener, leidt tot hogere therapietrouw en helpt bij de preventie van ziekte. Daarom roept vzw Patient Empowerment patiënten, zorgverleners en iedereen betrokken bij de gezondheidszorg op om samen ‘patient empowerment’ concreet uit te werken. Alle ideeën, suggesties en reacties zullen de basis vormen van een werkboek voor zorgverleners en een strip voor patiënten.

Deel je ervaringen

Op de website kan je ervaringen delen en suggesties doen over hoe de relatie patiënt-zorgverlener gelijkwaardig kan worden.

Toegevoegd op 6 December 2019