Oproep: Mantelzorger, laat (anoniem) je stem horen!

Oproep: Mantelzorger, laat (anoniem) je stem horen!

oproep mantelzorgers

De coronacrisis maakte het voor mantelzorgers extra zwaar om zorg voor dierbaren op te nemen. Ondersteuning die wegviel, angst om besmet te worden en ontspannende activiteiten die wegvielen.De Vlaamse Ouderenraad is benieuwd naar de verhalen van mantelzorgers. Waar loop je tegenaan? Waar haal je kracht uit? Welke vragen heb je? Laat het ons (anoniem) weten.

Mantelzorgers zijn cruciaal

De voorbije periode heeft nog maar eens aangetoond dat mantelzorgers cruciale partners zijn in de zorg, zowel voor thuiswonende ouderen als voor bewoners van woonzorgcentra. Daar bestaat geen twijfel over. Ook weten we dat veel ouderen die zorg verlenen aan hun partner, kind of buur, zichzelf vaak niet zien als mantelzorger. Ze rollen er meestal onverwacht in.

Een beleid dat mantelzorgers waardeert

Die cruciale schakels in de zorg kunnen hun rol enkel ten volle opnemen als de overheid hun noden erkent en er aan tegemoetkomt. Daarom wil de Vlaamse ouderenraad verhalen verzamelen. Die zorgen er voor dat we een goed zicht krijgen op de noden en barrières die je dagelijks ervaart. We zetten die verhalen dan om in aanbevelingen voor het beleid.

Deel (anoniem) je verhaal als mantelzorger

Ben je zelf mantelzorger of ken je iemand die mantelzorger is? Deel dan je verhaal.Je helpt er ons heel erg mee vooruit.

Waar loop je tegenaan? Welke ondersteuning mis je? Wat geeft jou als mantelzorger kracht en wil je graag behouden? Welke vragen heb je als beginnende of ervaren mantelzorger?

We kunnen je verhaal ook anoniem opnemen.

Bezorg ons jouw ervaring via lien.pots@vlaamse-ouderenraad.be of 02 209 34 54.

Toegevoegd op 2 oktober 2020