Oproep: Kopzorgen door stijgende energieprijzen? Deel ze met ons.

Oproep: Kopzorgen door stijgende energieprijzen? Deel ze met ons.

energietarief

Het economische herstel na corona doet de vraag naar energie stijgen, maar door de krapte op de energiemarkt zorgt dit voor sterk toenemende prijzen voor elektriciteit en gas. Dat laat zich voelen in de portemonnee. Vooral bij mensen met een variabel energiecontract. Zo’n financiële kater kan kopzorgen veroorzaken en die wil de Vlaamse Ouderenraad bespreekbaar maken.

Getuig over de impact van de hogere energieprijs

Op 17 oktober, de Werelddag van verzet tegen extreme armoede, brengt de Vlaamse Ouderenraad verhalen van ouderen die geconfronteerd worden met financiële kopzorgen. Daarom willen wie zicht krijgen op je situatie.

Neemt een hoger voorschotfactuur een te grote hap uit jouw budget? Voel je je verplicht om te besparen op je verbruik? Deel je verhaal met ons via onderstaand formuliertje. Dat kan tot 14 oktober.

Getuig je liever anoniem? Gebruik dan gerust een schuilnaam.

PLAATS EEN REACTIE

sara dewasch 10 oktober 2021 | 9:24

ik ben een huurder en zou willen aandacht vragen voor de huurders. wij zijn aan de willekeur van de verhuurder overgeleverd wat betreft energiezuinig maken van het pand, vb er is geen dubbel glas, heel dure verwarmingsketel met stookolie, enz...
de maatregelen van de regering worden dan soms een beetje aangepast in functie van mensen onder de armoedegrens, mijn pensioen is 1900 in de maand, ik val daar nooit onder,en velen zoals ik ook niet, het gaat niet over wel of niet armoedegrens, het gaat over aandacht voor huurders.

Mina 10 oktober 2021 | 19:40

Besparen op werkelijk elektrische. Verbruik door bvb de TV niet de hele dag laten aanstaan als men toch niet kijkt. Als alternatief muziek op de radio laten spelen. De verwarming op een gezonde temperatuur regelen ttz 20 a 21 graden. Meer verluchten omdat verse lucht beter opwarmt. De slaapkamers en nacht hall pas.vanaf 18:00 verwarmen. Snacks overgordijnen dicht doen (liefst overgordijnen van isolerende voering voorzien). Als je alleen bent de boiler (100l) niet continue laten opwarmen maar aanpassen aan het aantal douches/week.
Goodluck. Mina
.

Luc 11 oktober 2021 | 11:14

Niet alleen de mensen met minimale inkomen, kreunen onder de hoge energiefactuur.
Gepensioneerden die nog huist boven de minimuminkomsten zitten, komen langzaam maar zeker ook in de problemen.
Waarom niet het BTW tarief voor energie verlagen, dat is fair voor de hele bevolking!

Vogels marie-christine 17 oktober 2021 | 16:11

Onze rekening zien we met 70€ verhogen, we vragen ons daarom ook af waarom we nog de moeite genomen hebben om zonnepanelen te plaatsen 3jaar geleden. Daarom hebben we ook besloten om te besparen op een spaarplan . Deze doen we niet meer(kunnen we toch niet fiscaal aftrekken).
Ik heb besloten om terug voltijds te gaan werken en mijn echtgenoot een flexi job erbij.
Dank u wel regering denk ik dan maar. Waarom niet van 21% naar 6% procent gaan?

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Toegevoegd op 8 oktober 2021