Oproep: Hoe vergemakkelijken of bemoeilijken digitale toepassingen jouw leven?

Oproep: Hoe vergemakkelijken of bemoeilijken digitale toepassingen jouw leven?

digitale technologie

Computers en andere digitale technologieën zouden ons leven eigenlijk gemakkelijker maken. Tegelijkertijd zorgen ze er soms ook voor dat gemakkelijke activiteiten opeens een stuk ingewikkelder worden. Met dit onderzoek willen de VUB, de UA en verschillende ouderenorganisaties dat in kaart brengen. Het doel is om aanbevelingen te formuleren om meer rekening te houden met de behoeften en gevoeligheden van ouderen.  

Neem deel

Iedereen die 60 jaar of ouder is, kan deelnemen. Bij welke activiteiten gebruik jij een digitaal toestel (computer, tablet, smartphone,…) of net niet? Voor welke activiteiten komt er internet aan te pas? Hoe vlot loopt dat en hoe ervaar je dit? Laat het weten via deze vragenlijst. Na het invullen van je e-mailadres, verschijnt de vragenlijst.

Na het invullen van de vragenlijst krijg je de vraag of je verder wil deelnemen door het bijhouden van een online dagboekje. Daarin noteer je gedurende één dag je dagelijkse activiteiten. Bij sommige activiteiten zal ook gevraagd worden of je gebruikmaakte van het internet of andere digitale toepassingen.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem contact op met de onderzoekers via 02 614 81 47 of digitus@vub.be. Voor meer informatie kan je terecht op www.digitalageing.be.

Toegevoegd op 23 March 2023