Oproep: filmmaker zoekt verhalen van Brusselse ouderen

Oproep: filmmaker zoekt verhalen van Brusselse ouderen

Filmmaker filmt

De jonge Brusselse filmmaker Nelson Polfliet zoekt ouderen die tijdens de coronacrisis niet meer gehoord worden, maar die wel een schat aan mooie, ontroerende verhalen hebben. "Ik ben overtuigd dat mensen met de meeste verhalen, het minst gehoord worden." Met de interviews wil hij een webreeks maken.

"Afgelopen maanden waren er heel wat doemberichten uit woonzorgcentra. Van mensen die wegkwijnen, enkel nog hoogstnoodzakelijke contacten hadden en emotioneel helemaal gedistantieerd zijn van familie, en zelfs andere medebewoners. Dat is niet alleen erg voor hen, het is zo jammer dat daardoor heel wat kostbare verhalen verloren gaan. Die wil ik vastleggen in een webreeks. Het moet een videotestament worden. In plaats van geld achter te laten, laten ze een emotioneel nalatenschap achter."

Nelson Polfliet, filmmaker

De bedoeling is om een reeks van filmpjes te maken die op een website komen. Daarvoor krijgt Polfliet steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Brusselse ouderen gezocht

Nelson is op zoek naar Brusselse ouderen van 75 jaar of ouder die een verhaal of anekdote te vertellen hebben. Dat mag over vroeger gaan, maar evengoed vandaag. Over diepe zaken, een overleden partner, maar evengoed de tuin of de buren. Het is de bedoeling om een emotioneel portret te maken, of zelfs poëtisch. Ook mensen wiens sociaal netwerk wat weggevallen is, worden aangemoedigd om deel te nemen.

Natuurlijk moet alles coronaproof gebeuren. De filmmaker doet de gesprekken daarom in de tuin of aan de voordeur. 

Meedoen?

Woon je in het Brussels Gewest en wil je meewerken? Mail dan naar videotestament@gmail.com.

Toegevoegd op 20 augustus 2020