Oproep: Denk mee na over de mobiliteitsvisie 2040

Oproep: Denk mee na over de mobiliteitsvisie 2040

Mobiliteitsvisie fietsende mensen in groene omgeving

Met het oog op 2040 werkt het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken aan een Vlaamse mobiliteitsvisie. Deze strategische visie op lange termijn moet Vlaanderen helpen om de komende jaren de juiste beleidskeuzes te maken. Ze zal de krachtlijnen bevatten om de Vlaamse mobiliteit in de toekomst vlot, veilig en duurzaam te organiseren. Jij kan hierover mee nadenken. Eind dit jaar gaat een ontwerp van de mobiliteitsvisie naar Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters.

Ruime bevraging

Om zoveel mogelijk invalshoeken mee te nemen, bevraagt het departement niet alleen overheden en (academische) experten, maar ook bedrijven, het middenveld én burgers. Zo wil het alle ideeën capteren die rond dit thema leven. Voor deze oefening werden vier werelden ontwikkeld, elk met grote verschillen op sociaal, economisch, cultureel en politiek vlak. Die werelden zijn mogelijke toekomstbeelden die helpen om na te denken.

Doe mee

Wie wil deelnemen, moet zich eerst registreren op mobiliteitsvisie2040.vlaanderen.be. De participatieronde loopt tot 18 oktober. Laat je stem dus zeker horen

Toegevoegd op 25 September 2020